• Dutlubahçe Mh. Gazi Bulv. No:136 MURATPAŞA/ANTALYA
  • 0 (242) 325-3399
  • grafik@olusumdijital.com.tr

Oluşum A.Ş. yatırımlara devam ediyor.

Oluşum A.Ş. yatırımlara devam ediyor.

Oluşum A.Ş. yatırımlara devam ediyor.

07 Eylül 2023, 20:2912470

Sektörün önemli yayınlarndan biri olan SingGraphic dergisine röportaj veren Oluşum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salim Güneş, yaptığı yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Antalya Bölgesi’nden tüm Türkiye’ye hizmet veren Oluşum Dijital A.Ş. geniş makine parkuru ile tüm Türkiye’nin dijital baskı ve tabela ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

 

Antalya Bölgesi’nden tüm Türkiye’ye hizmet veren Oluşum Dijital A.Ş. geniş makine parkuru ile tüm Türkiye’nin dijital baskı ve tabela ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Sektörün tüm ihtiyaçlarına tek çatı altında yanıt verebilmek amacıyla yakın zamanda porföyüne eklediği kutu harf makineleri ile bundan böyle sektörün kutu harf gereksinimlerini de karşılayacak olan firma, hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Biz de Oluşum Dijital A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salim Güneş ile yeni yatırımlarını ve önümüzdeki süreçteki planlamalarını konuştuk.

Öncelikle son yıllarda Oluşum Dijital A.Ş’de ne gibi yenilikler var kısaca bahseder misiniz?

Firmamız teknolojik ve ticari gelişmeleri en iyi şekilde takip ederek, sektöründe lider ve saygın markaların makine ve ekipmanlarını parkuruna dahil etmeye devam etmektedir. Yüksek çözünürlük ve canlı renklerle her tür zemine baskı yapabilen flatbed UV makinemiz, rulo UV makinemiz, yenilenen iç ve dış mekan baskı makinelerimiz, 32Ocm yekpare baskı yapabilen tekstil baskı makinelerimiz, kübik harf vakum makinemiz ve kübik harf imalatımız, yine alanında en iyilerden kutu harf makine ve ekipmanlarımız başlıca yeniliklerimizdir.

Bünyenize eklediğiniz kutu harf makinesi ile kutu harf imalatına başlıyorsunuz. Ağırlıklı olarak baskı üreticisi bir firma olarak sizi bu üretime yönlendiren sebepler neler?

Öncelikle çözüm ortaklarımız ve sektörümüze duyduğumuz inancın ve güvenin gereği olarak vermiş olduğumuz bir söz ve misyonumuz var. Bu sözümüz ve misyonumuz şu: Sektörde kalifiyeli personel ve üretim sıkıntısını çözmek, dijital baskı, kutu harf ve tabela üretimlerini tek çatı altında toplamak ve çözüm ortaklarımızın ve sektörün ihtiyaçlarını saygın, kaliteli, zamanında ve en uygun fiyata sunabilmek. Bu hedefimiz Akdeniz Bölgesi için olmakla beraber bu projeyi tüm Türkiye’de yedi bölgede gerçekleştirmektir. Son 5 yılda aktif olarak çalıştığımız reklamcı sayısı 25OO’e ulaşmış olmakla beraber, Akdeniz Bölgesi için şirketimizde 4O kişi istihdam etmekteyiz. Bu sayı ve başarı bizi hedefimize daha çok odaklamış olup bize ilk gün heyecanıyla çalışma azmi vermektedir. Kutu harf makine yatırımımız ve harf imalatımız da, üstlendiğimiz bu misyon gereği bütün sektörümüzün ihtiyaçları tek çatı altında çözüme kavuşturma hedefimizde giden yolda attığımız adımlardan sadece biridir. Bu sebeple ihtiyaç duyulan her alanda yatırımlarımız devam edecektir.

Parkurunuzda şu anda hangi makineler mevcut?

Bir reklam firmasının ihtiyaç duyduğu her alanda makinelerimiz mevcut. Baskı bölümümüzde, 3 adet dış mekan solvent baskı makinelerimiz; 2 adet Mimaki iç mekan kalitesinde ve dış mekan dayanıklılığında 16O cm baskes makinelerimiz, 1 adet Mimaki 15Ocm folyo kesim makinemiz,, laminasyon makinemiz, 32Ocm yekpare tekstil baskı makinemiz, Mimaki flatbed UV ve rulo UV baskı makinelerimiz bulunuyor. Tabela imalat bölümümüzde, CNC router tezgahlarımız, lazer kesim kazıma ve işleme makinelerimiz, kübik harf vakum makinemiz, ebatlama makinemiz, krom , döküm, alüminyum kaynak makinelerimiz, kutu harf imalat makinemiz ve pleksi büküm makinelerimiz şu anda başlıca sayabileceğimiz makinelerimizdir.

Son zamanlarda müşterileriniz tarafından en çok talep gören üretimler neler?

Reklam sektörü sürekli gelişen, yeni ve inovatif ürünlerin sürekli pazara girdiği bir sektör. Ticari ve sanayi alanda bütün sektörlerin öncüsü durumundayız. Hal böyle olunca dönemsel olarak bazı ürünler ön plana çıktığı gibi yeni ürünlere de yoğun talep yaşanabiliyor.

Son zamanlarda ışıklı ve görsel sunumları bir arada barındıran lightbox ürünler, fibermark kağıt üzerine baskılar, saten ve kanvas baskılar ile bu baskıların çerçeveli uygulamaları revaçta diyebilirim. Branda ve dökme baskı afişlerin yerini artık raşel kumaş baskılar aldı. Biz de tüm bu ürünlere dair her türlü imalat ve çözüm imkanı sunmaktayız. Bunun yanında UV baskılar da UV boyasının her türlü zemine tutunabilme kabiliyeti sayesinde birçok materyal üzerine direkt baskı imkanı verdiği için oldukça talep görüyor.

Bu özelliğinin yanında UV baskı teknolojisi sağlığa olumsuz etki barındırmadığı için birçok iç mekanda, güneş ışınlarının olumsuz etkilerine karşı dayanıklılığından dolayı da dış mekanlarda tercih edilen baskı türü olmaya devam ediyor.

Flatbed parkurunuz ile hayata geçirdiğiniz farklı ve katma değer sağlayan uygulamalar var mı? Size gelen uygulama talepleri ne yönde?

Flatbed UV baskı makinemiz her tür sert ve esnek zemin üzerine baskı yapabilme kabiliyetine sahiptir. Bu özelliği sayesinde reklam sektörünün yanı sıra birçok mimari ve sanatsal proje ile sanayi etiketleme alanında da çözüm üretebilmekteyiz. Bunları örneklersek; reklam alanında şeffaf ürünlere tersten baskı, belli sınırlarda kabartmalı baskılar, taş, fayans, granit gibi yüzeylere sanatsal baskı, deri, belli kumaş çeşitleri, folyo, branda üzerine renkli ve beyaz baskı, mimari uygulamalarda mutfak tezgah arası ve dekoratif amaçlı cam yüzey tersten baskılar, sanayi alanında kontrol panelleri, metal ve pleksi etiketler, yönlendirmeler gibi geniş bir yelpazede çözümler üretmekteyiz.

Ağırlıklı olarak Akdeniz Bölgesi’ne hizmet veriyorsunuz. Bölgede reklam ve baskı sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Oluşum A.Ş. bölgede nasıl bir konumda?

Ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesine hizmet vermekle birlikte hızla ve emin adımlarla ülkemiz geneline de hizmetlerimizi ulaştırmaktayız. Ulusal kargo firmaları ile yaptığımız anlaşmalarla ürünlerimizi en ücra köşedeki reklamcı arkadaşlarımıza ulaştırmaktayız. Reklam ve baskı sektörü hızla profesyonel çözümlere doğru yönelmektedir. Bu çözümleri en doğru şekilde, zamanında, hızlı, güvenilir, kaliteli ve makul fiyatlara sunabilen, son kullanıcı ve reklamcı ayrımını yapabilen, çözüm ortakları ile birlikte büyümeyi ve yol almayı misyonu edinmiş firmaların ve bunlarla çalışmayı tercih eden sektör temsilcilerinin başarılı olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda pazarımızda birinci sırada yer almaktayız. Gerek Antalya, gerekse Türkiye genelinde yüksek oranda pazar payına sahibiz. Şirketimiz reklamcılara, tabelacılara, ajanslara ve matbaalara hizmet vermekte olup kesinlikle son kullanıcıya hizmet vermemektedir. Müşterimiz olan firmanın adı, büyüklüğü, iş potansiyeli ve çözüm ortağı olmamızı istediği işin ekonomik büyüklüğü ne olursa olsun ayırt etmeksizin tüm firmalara aynı hassasiyetle ve ciddiyetle hizmet vermekteyiz.

Yılın ilk üç çeyreği firmanız için nasıl geçti? Yılın geri kalanı için planlamanız ve beklentileriniz ne yönde?

Ülkemizin içinden geçtiği bu önemli günlerde hem ekonomik hem siyasal olarak yaşanan gelişmelerle birlikte bizlerin her şeyden önemlisi “önce vatan” bilinci ile çalışmalarımıza yön vermemiz gerekir. Ülkemiz insanının her alanda var olma mücadelesinde üzerimize düşen misyon ve vizyonumuz gereği elimizi taşın altına çekinmeden koymaktayız. Bunun karşılığını da bize ve firmamıza duyulan güven olarak almaktayız. Her krizden güçlenerek çıkmayı bilen firmamız yılın ilk üççeyreğini büyüyerek geçirmiş ve sektörüne güç ve heyecan vermiştir. Bu sağlam duruşun devamı için de gerekli ekonomik planlamaları yapmaktayız.

Önümüzdeki süreçte yeni yatırımlar söz konusu mu? Bünyenize eklemek istediğiniz yeni makineler veya eklemek istediğiniz yeni hizmetler var mı?

Yeni yatırımlar ve projeler her zaman gündemimizde yer almaktadır. Bundan sonraki ilk hedefimiz 2O19 yılı ilk çeyreğinde pilot bölge olarak seçtiğimiz bölgemize ilk şubemizi kurmak olacak. Ayrıca bulunduğumuz bölgeye 2O19’da büyük tabela ve totem üretim tesisi kurmak istiyoruz. Bünyemize dahil edeceğimiz makinelerin lansmanını da yakın zamanda sektörle paylaşacağız. Hizmetlerimizin hızlı, kaliteli ve ekonomik olarak müşterilerimize ulaştırılması konusunda yoğun olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kendimizle birlikte çözüm ortağı olduğumuz firmaların da büyümesi ve başarıyı yakalamaları için samimi ve özenli davranmaya dikkat ediyor, personelimizi de bu yönde sürekli eğitiyor ve teşvik ediyoruz. Son teknoloji makine parkurumuz, nitelikli ve işini ciddiyetle yapan personelimiz ile birlikte, işin bize ulaşmasından müşterimize teslim edilene kadar geçen süreci titizlikle takip ediyoruz. Gelecek günlerde daha aktif ve etkileşimli olarak çalışabileceğimiz interaktif çözümlerimiz de olacak.

Son olarak sektöre iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Ticari ahlakın gereği olarak verilmiş sözlerin tutulmasıyla karşılıklı güvene dayalı ve paranın ikinci planda olduğu bir itibarı, bu sayede ticari ve özel dostluklar kurmayı gaye edindik. Bu ilkeler sayesindedir ki şu an için hedeflediğimiz noktaya gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gurur ve başarı daha sonraki hedeflerimiz için bizi cesaretlendirmekte ve teşvik etmektedir. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen tüm reklam, ajans, tabela ve matbaa sektörüne teşekkürlerimizi sunarız. Hayatta gelmek istediğiniz yere ulaşma şansınız, karşılaştığınız engellere verdiğiniz tepkilere bağlıdır. Ya vazgeçeceksiniz ya da denemeye devam edeceksiniz. Sizin verdiğiniz karar, geleceğinizi şekillendirir. Güvenirlik ilkesinden asla vazgeçmeyin. Güvenin olmadığı yerde başarı olmaz, başarının olmadığı yerde kazanç ve kar olmaz.

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp